تیپ شخصیتی متهور یکی از ۶ تیپ شخصیتی هالند است که با کد E معرفی و شناخته میشود و بطورمعمول به معنای کارآفرین انرا ترجمه میکنند. این نوع تیپ شخصیتی از افراد جسور و سازنده تشکیل شده است که قدرت کلامی و رهبری بسیار بالایی دارند و نفوذ آنها بر روی دیگر افراد بالا است.
افراد متهور تواناییهای خود را بیش از اندازه و حد معمول تخمین میزنند و از برقراری تعامل با افراد جامعه لذت میبرند. در ادامه به بررسی کامل خصوصیات اخلاقی تیپ شخصیتی متهور میپردازیم و درنهایت نقاط ضعف این نوع تیپ شخصیتی را بیان میکنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
تیپ شخصیتی متهور
بطورکلی افراد با تیپ شخصیتی متهور یا افراد تهوری، انسانهایی با اعتماد به نفس بسیار بالا هستند که توانایی رویارویی با چالشهای مختلف زندگی را دارند. این گروه از افراد هیچ سقف و محدودیتی را نمیپذیرند و همیشه در حال تلاش هستند که به جایگاهی بالاتر از جایگاه فعلی خود دست یابند.
افراد متهور توانایی بسیار زیادی در متقاعدکردن دیگران دارند. به همین خاطر میتوانند در بازاریابی و فروش به خوبی عمل کنند. البته توانایی مدیریت و سخنرانی این گروه از افراد نیز نسبتاً بالا است.
خوب است بدانید که افراد با تیپ شخصیتی متهور علاقه بسیاری به کسب موفقیت دارند و باید پیش از شروع هر کاری به آنها این اطمینان را داد که پس از یک بازه زمانی میتوانند به جایگاه بهتر و بالاتری دست یابند. این گروه از افراد با دوستان و نزدیکان خود رابطه بسیار صمیمانهای دارند.
درنهایت میتوان گفت افراد با تیپ شخصیتی متهور، انسانهایی بسیار سرسخت هستند که از چالشهای زندگی لذت میبرند و در هر شرایطی تصمیمات قاطعانه و درست میگیرند. فرد متهور هیچ وقت از مسئولیتپذیری نمیترسد و معتقد است که همیشه زمان برای پیشرفتکردن و بهترشدن دارد.
مطلب پیشنهادی : همهچیز در مورد تیپ شخصیتی قراردادی
خصوصیات اخلاقی تیپ شخصیتی متهور
یکی از مهمترین و اصلیترین خصوصیات اخلاقی تیپ شخصیتی متهور، رهبری است. این گروه از افراد با اعتمادبهنفس و عزت نفس بسیار بالای خود تمایل زیادی به رهبری گروهها و سازمانها و حتی افراد دارند. این نوع تیپ شخصیتی افراد بسیار مقتدری هستند و همانطور که گفتیم به جای عقل و استدلال، به قلب دیگر افراد نفوذ میکنند. البته از هوش کلامی، قدرت فن بیان و سخنوری بسیار بالای افراد متهور نمیتوان غافل شد.
افراد با تیپ شخصیتی متهور نسبت به دیگر افراد بسیار مثبتنگرتر هستند. به همین جهت از افراد منفینگر، سخنان منفی، اخبار منفی و حتی موسیقی و متنهای منفی تا حدامکان دوری میکنند. این گروه از افراد به سلامتی و تفریحات خود اهمیت بسیاری میدهند و ساعاتی در روز یا حتی روزهایی از هفته را به خود اختصاص میدهند و با خود وقت میگذرانند.
یکیدیگر از خصوصیات اخلاقی تیپ شخصیتی متهور این است که با راحتی در جمعهای مختلف حاضر میشوند، در بحثها شرکت میکنند و شخصیت واقعی خودشان را به نمایش میگذارند.
بطورکلی مهمترین و اصلیترین خصوصیات اخلاقی تیپ شخصیتی متهور عبارت است از:
- به هدایت و رهبری گروهها تمایل بسیاری دارند.
- اجتماعی و ماجراجو هستند.
- علاقه به کسب قدرت دارند.
- دارای روحیه جاهطلبی هستند.
- شخصیتی کاریزماتیک دارند.
- نفوذ کلام و رفتارشان بالاست.
- با اعتمادبهنفس هستند.
- روحیهای هیجانی دارند و پرانرژی هستند.
- اغلب دارای هوش کلامی بالایی هستند.
- و…
نقاط ضعف تیپ شخصیتی متهور
تیپ شخصیتی متهور دارای خصوصیات و نقاط قوتی است که نقش موثری در موفقیتهای شخصی و سازمانی دارند. اما با این وجود این تیپ شخصیتی نقاط ضعفی نیز دارد که بطورکلی مهمترین و اصلیترین آنها عبارت است از:
- افراد متهور بسیار پرریسک هستند و ممکن است بدون علم و آگاهی وارد موضوعی شوند و درنهایت با شکست مواجه شوند.
- تیپ شخصیتی متهور عاشق قدرت است. به همین خاطر ممکن است برخی مواقع برای به دستآوردن قدرت و جایگاه بالا، به سراغ اموری رود که اخلاقی نیستند.
- افراد متهور پایبندی عجیبی به مسیر خود دارند. به همین جهت ممکن است یک مسیر غلط را انتخاب کنند و به آن اصرار ورزند که این امر موجب شکستهای بزرگ و تلخ برای آنها میشود.
- متهورین با نفوذ کلامی بسیار بالای خود میتوانند افراد را فریب داده و آنها را به مسیری هدایت کنند که میل و هدفشان است.
- و…
شغلهای مناسب تیپ شخصیتی متهور
بطورکلی بهترین و مناسبترین مشاغل برای افراد با تیپ شخصیتی متهور، مشاغلی هستند که شامل راهاندازی و اجرای کار و پروژه باشند. این کارها دربرگیرندهی رهبری دیگران و تصمیمگیریهای بسیاری هستند و نیاز به ریسککردن دارند.
لازم به ذکر است که افراد متهور در انتخاب شغل خود نباید از ویژگیهای مختلف اخلاقی خود ازجمله رهبری، برونگرایی، هیجانطلبی، ماجراجو، بلندپروازی، خوشبینی، پرانرژیبودن، معاشرتی و… غافل شوند.
بطورکلی بهترین و مناسبترین شغلها برای تیپ شخصیتی متهور عبارت است از:
- رهبری
- بازاریاب
- کارآفرین
- واسطهگر
- مدیریت بازرگانی
- قاضی
- معاملهگر
- مدیر اجرایی
- مدیرعامل
- دلال
- تجارت
- مدیر هتل و رستوران
- مشاور املاک
- مدیر امور بانکی
- سیاستمدار
- مشاور مالی و سهام
- مدیریت بیمه
- کارشناس روابط بینالملل
- کارشناس علوم سیاسی
- وکیل
- دادستان
- مأمور خریدوفروش
- مهماندار هواپیما
- مربی امور جهانگردی
- و…
از کجا بفهمیم تیپ شخصیتی متهور داریم؟
بطورکلی اگر میخواهید بدانید که شما و اطرافیانتان تیپ شخصیتی متهور دارید یا خیر، تنها کافی است که سوالات ذکرشده را از خود بپرسید؛
- متقاعدکردن دیگران برایتان سهل و آسان است؟
- میتوانید چیزی را به خوبی به دیگران بفروشید؟
- اهل خطر و ریسککردن هستید؟
- تجربه خوبی در رهبری و هدایت گروه دارید؟
- بنظر دیگران هیجانی و پرتحرک هستید؟
- و…
این نکته را در نظر داشته باشید که اگر شخصیت متهور داشته باشید، به سوالات ذکرشده باید پاسخ مثبت دهید.
پرورش تیپ شخصیتی متهور
امروزه بسیاری از افراد تمایل دارند تیپ شخصیتی متهور را در خود پرورش دهند تا به این ترتیب یک رهبر و مدیر بهتری شوند. جالب است بدانید که این امر به سادگی و به کمک چند تکنیک امکانپذیر است و فرآیند پیچیدهای ندارد. البته پیشنهاد ما به شما این است که جهت بهبود کیفیت زندگی خود، دورههای مختلف ازجمله دوره ساخت عادت، دوره آموزشی هدفگذاری در زندگی و دوره انگیزه را حتماً مطالعه نمایید.
مهمترین و موثرترین تکنیکهای پرورش تیپ شخصیتی متهور عبارت است از:
- در رابطه با اصول و مهارتهای مدیریت و رهبری به خوبی مطالعه نمایید.
- بصورت داوطلبانه مسئولیت یک گروه کوچک را قبول و سعی در مدیریت اوضاع کنید.
- سعی کنید برای افراد سخنرانی کنید و به آنها مشاوره دهید.
- امورمالی و شخصی خود را بصورت دقیق مدیریت کنید.
- مهارتهای ارتباطی نظیر؛ فن بیان و ارتباط موثر را افزایش دهید.
- تا حدامکان همدل باشید و مشکلات اطرافیان خود را حل نمایید.
- و…
تیپ شخصیتی متهور در کودکان
برخی از کودکان و نوجوانان شخصیت متهور دارند. این افراد در آینده تبدیل به رهبران و مدیران موفق میشوند. شایان ذکر است که تشخیص این نوع تیپ شخصیتی در کودکان به دقت نیاز دارد و شما باید به خوبی روابط و رفتار کودک خود با دیگران را تحت نظر بگیرید.