رانندگی یکی از کارهای استرسزا میباشد و زمانی که فرد با عدم اعتماد به نفس در رانندگی مواجه باشد، اضطراب بر او غلبه میکند. این امر باعث میشود تا فرد نتواند به درستی رانندگی کند و خب عملکرد مناسبی هم در این زمینه نخواهد داشت. از این رو بهتر است که با روشهای افزایش اعتماد بهنفس رانندگی آشنا شده و از این طریق به یک راننده هوشیار و موفق تبدیل شوید. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد که میتواند به شما کمک کند تا ترس را کنار بگذارید و در رانندگی به خود ایمان داشته باشید.
افزایش اعتماد به نفس در رانندگی
رانندگی یک مهارت اکتسابی میباشد که نیاز به تمرین و تکرار دارد. در حقیقت هر چه شما بیشتر پشت فرمان بنشینید و رانندگی کنید، در طول زمان به یک رانندهی ماهر و با تجربه تبدیل میشوید. این کار میتواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و به شما کمک کند تا به رانندگی خود اطمینان بیشتری داشته باشید. زمانی فرد بداند میتواند کنترل اتومبیل را در دست گرفته و آن را براند، در حقیقت به خودباوری میرسد.
اعتماد به نفس در رانندگی چیست؟
زمانی که شما اعتماد به نفس در رانندگی داشته باشید، ترس و اضطراب شما به شدت کاهش مییابد و با تمرکز بالاتری رانندگی میکنید. در این حالت به خود مطمئن میشوید و میدانید که میتوانید به خوبی خودرو را هدایت کنید. در این شرایط شما به نوعی خودباوری نسبت به خود دست مییابید و در حین رانندگی عکس العملهای مناسبی از خود نشان میدهید. این امر به شما کمک میکند تا ترس را کنار بگذارید و با شجاعت رانندگی کنید. البته باید دقت کنید که در عین حال که نترس هستید باید احتیاط کنید و همه نکات لازم را در رانندگی رعایت کنید.
مربی رانندگی شما نیز میتواند نقش زیادی در میزان یادگیری داشته باشد و اگر یک فرد با حوصله و با سواد را برای این کار انتخاب کنید، راحتتر رانندگی را یاد میگیرید و به سرعت بر آن مسلط میشوید. همه اینها باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود و در شرایط حساس رانندگی میتوانید به خوبی تمرکز کرده و درستترین تصمیم را بگیرید. دست پاچه نمیشوید و با حفظ آرامش خود، رانندگی میکنید.
چرا خانمها در رانندگی اعتماد به نفس پایینی دارند؟
از نظر روانشناسی خانمها و آقایان با هم متفاوت هستند و در مواقع مختلف عکس العملهای گوناگونی از خود به نمایش میگذارند. یکی از مهمترین تفاوت آنها در حین رانندگی بروز میکند. در حقیقت آقایان تصمیات سریع را در مدت زمان کوتاهتری میگیرند و همین امر سبب میشود تا در رانندگی با اعتماد به نفس بیشتری عمل کنند. از طرفی خانمها محتاطتر و در عین حال قانون پذیرتر هستند. همین امر سبب میشود تا خانمها نسبت به آقایان با سرعت کمتری رانندگی کنند.
از طرفی جامعه ما هنوز به طور کامل رانندگی خانمها را نپذیرفته است و این امر سبب ایجاد ترس در خانمها میشود. برخی از آقایان حوصله و اعصاب کافی ندارند و یا این که بر روی اتومبیل خود بیش از حد حساس هستند، در نتیجه اجازه نمیدهند که خانمها تمرین کنند و در رانندگی تسلط کافی به دست آورند. علاوه بر همه اینها خانمها روحیه بسیار حساستری دارند و در نتیجه هنگام آموزش رانندگی بیشتر دچار استرس میشوند.
روشهای افزایش اعتماد به نفس در رانندگی
برای این که بتوانید اعتماد به نفس در رانندگی را افزایش دهید و در این زمینه به خودباوری برسید، باید اقدامات مختلفی انجام دهید. قطعاً اولین قدم این است که ترس را کنار بگذارید و بدانید که میتوانید خودرو را کنترل کنید. توجه داشته باشید که وقتی با سرعت کم حرکت کنید، اتفاق خاصی نمیافتد و به راحتی میتوانید با ترمز گرفتن اتومبیل را نگه دارید. برای افزایش اعتماد بهنفس رانندگی روشهای مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- تسلط کامل به رانندگی
- رانندگی در جادههای خلوت
- رانندگی در روز
- گوش دادن به موسیقی آرامش بخش
- عدم توجه به کنایه دیگران
- احتیاط کردن تا حد امکان
- تمرین با سرعت پایین
- امتحان کردن مسیرهای جدید
- کسب مهارتهای لازم
- رعایت مقررات رانندگی
- حذف واژه نمیتوانم از زندگی خود
سخن آخر برای اعتماد به نفس در رانندگی
همان طور که گفتیم اعتماد به نفس در رانندگی سبب میشود تا فرد به خودباوری برسد. این امر باعث میشود تا فرد نسبت به خود مطمئن شود و بداند که میتواند خودرو را کنترل کند. برای این که بتوانید اعتماد به نفس خود را در حین رانندگی افزایش دهید، باید ترس را کنار گذاشته و بیشتر تمرین کنید. ابتدا از جادههای خلوتتر شروع کنید و پس از این که به رانندگی مسلط شدید، مکانهای شلوغ را برای تمرین کردن انتخاب کنید. از طرفی به خود اعتماد داشته باشید و هرگز به طعنه دیگران توجه نکنید.