اعتماد به نفس صحبت در جمع مبحث مهمی است که تخمین زده می شود که 75 درصد از بزرگسالان ترس از صحبت کردن و سخنرانی در جمع دارند. وقتی هورمونهای استرس ترشح میشوند، ممکن است که رفتار متفاوتی از خود نشان دهیم. اغلب، ذهنمان خالی میشود، کنترل صدایمان سختتر میشود، ممکن است به وضوح بلرزیم و پریشانی در چهره ما مشخص شود. در ادامه این مقاله یاد می گیریم که چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم. اعتماد به نفس در صحبت کردن در جمع، مهارتی است که میتوان به آن دست پیدا کرد. برای داشتن اعتماد به نفس صحبت کردن در جمع، میتوانید به نکاتی که در ادامه مطلب قرار داده شده توجه کنید و همه آن ها را به دقت رعایت کنید.
تمرین نیز اصل مهمی است که باید صحبت کردن را تمرین کنید. با تمرین و تکرار صحبت کردن در جمع های کوچک و یا خانوادگی می توانید اعتماد به نفس خود را هنگام صحبت کردن در جمع افزایش دهید. همچنین، فراموش نکنید که اعتماد به نفس، یک فرآیند طولانی است و نیاز به صبر و تلاش دارد.
چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟
همه ما شاید روزی اعتماد به نفس پایین را تجربه کرده باشیم. استرس و صدای ضربان قلب شما در این حالت صحبت می کنند و شما قادر به صحبت کردن نیستید. اصلاً حس خوبی نیست. به همین دلیل باید بر آن غلبه کنیم و اعتماد به نفس خود را در صحبت کردن افزایش دهیم. پس از مطالعه این مقاله قرار است اعتماد به نفس در صحبت كردن را به مهارت های خود اضافه کنید. با اعتماد به نفس حرف زدن در موقعیت های مختلفی به کمک شما می آید.
به عنوان مثال اگر قصد استخدام در یک شرکت تجاری را داشته باشید، در قدم اول باید با اعتماد به نفس صحبت کنید. اما چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟ هیچ نگران نباشید. راه های زیادی برای افزایش اعتماد به نفس در صحبت کردن وجود دارد که در ادامه با این روش ها آشنا خواهید شد. البته به چند راه حل برای اینکه بتوانید با اعتماد به نفس صحبت کنید در همین ابتدا اشاره می کنیم که کوتاه و بسیار مهم هستند:
نکاتی برای با اعتماد به نفس حرف زدن
- آهسته و واضح صحبت کنید، در کلمات خود عجله نکنید.
- اظهارات خود را مانند سوال بیان نکنید.
- تماس چشمی را با شخص دیگر حفظ کنید.
- صدای خود متوسط نگه دارید (به اندازه ای بلند که شنیده شود)
- وقتی صحبت می کنید لبخند بزنید (این باعث می شود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید)
- از حرکات دست برای تأکید بر آنچه می گویید استفاده کنید.
- برای موضوعات جدی با لحن پایین تر صحبت کنید.
- از شر افکار منفی خلاص شوید.
- از قدرت مکث استفاده کنید.
- از استفاده از کلمات پرکننده مانند “ام” و “اوه” خودداری کنید.
- اگر خطایی مرتکب شدید، یک بار عذرخواهی کنید و روی آن تمرکز نکنید.
- خم نشوید؛ صاف بایستید و سر خود را بالا نگه دارید.
- یک الگو برای تقلید پیدا کنید.
- زبان بدن باز را حفظ کنید.
- از جملات کوتاه و کلمات ساده استفاده کنید.
- مثبت و شاد باشید.
- هنگام صحبت کردن احساسات خود را نشان دهید.
- از صمیم قلب و با قاطعیت صحبت کنید.
- برای تمرین صحبت کردن در مقابل آینه وقت بگذارید.
چگونه در جمع با اعتماد به نفس صحبت کنیم؟
حتی سخنرانان حرفه ای نیز گاهی اوقات دچار استرس و بی اعصابی می شوند، اما آنها تکنیک هایی برای مقابله دارند. در این مقاله از سایت محمد حسین رفاهی به روشهای تقویت اعتماد به نفس صحبت در جمع میپردازیم.
1. آماده سازی و سازماندهی قبل از صحبت
برای ارائه خود آماده و سازماندهی شده باشید زیرا این امر کنترل شما را افزایش می دهد و کمتر ممکن است اشتباه پیش بیاید. مثلا:
- برای افزایش اعتماد به نفس صحبت در جمع، از محل و اتاقی که در آن ارائه خواهید کرد، بازدید کنید.
- اطمینان حاصل کنید که حداقل یک روز قبل، هر گونه مواد مورد نیاز خود را چاپ کرده اید.
- کارت هایی ایجاد کنید تا از آنها به عنوان نشانه استفاده کنید.
- برای خطاهای فنی، مانند داشتن پشتیبان در صورت پخش نشدن ویدیو، آماده شوید.
- زودتر برای سخنرانی خود حاضر شوید.
- به طور مکرر تمرین کنید.
2. ایجاد تصویرسازی ذهنی مثبت
برای افزایش اعتماد به نفس صحبت در جمع، ارائه خود را با اطمینان و موفقیت تجسم کنید زیرا این کار اعتماد به نفس شما را تقویت می کند. واقعا حضور در آنجا را تصور کنید و از تمام حواس خود برای شکل دادن به تصویر استفاده کنید. اگر متوجه شدید که تجسمات شما منفی است، با استفاده از تجربیات قبلی ارتباط موفق، این سناریوها را به چالش بکشید. تصاویر منفی را با تصاویر واقعی تر جایگزین کنید. می توانید برای بهتر شدن اعتماد به نفس خود به دوره عزت نفس و اعتماد به نفس ما رجوع کنید.
3. مدیریت اعصاب
به یاد داشته باشید که برای ارائه به قصد تمسخر دعوت نشده اید. مخاطبان می خواهند صحبت شما را بشنوند.
برای مدیریت اعصاب خود کارهای زیر را انجام دهید:
- از مصرف بیش از حد کافئین از قبل خودداری کنید زیرا این یک محرک است و می تواند باعث ایجاد احساس عصبی و لرزش بیشتر شود.
- آماده سازی موسیقی یا پادکستی که می توانید در مسیر ارائه به آن گوش دهید.
- یک تمرین تمرکز حواس را پیدا کنید که در مسیر رفتن به محل برگزاری، احساس راحتی کنید.
- برای اعتماد به نفس صحبت در جمع، در تنفس کنترل شده استاد شوید تا بتوانید درست قبل از رفتن روی صحنه درگیر این کار شوید.
- اگر وقت دارید، از قبل ورزش کنید. ورزش باعث ترشح اندورفین می شود که سطح استرس را کاهش می دهد و باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.
- بدانید که بعید است که مخاطب بداند که شما عصبی هستید. شما آنقدر که احساس می کنید مضطرب به نظر نمی رسید.
4. داشتن مکث
در طول ارائه، اگر متوجه شدید که خیلی سریع صحبت می کنید، مکث کنید و نفس بکشید. این کار عجیب به نظر نمی رسد، حتی به نظر می رسد که شما به آنچه می گویید فکر می کنید. همچنین می توانید برخی از مکث های خود را به صورت استراتژیک برنامه ریزی کنید، مانند بعد از سؤالات و در پایان بخش ها، زیرا این به شما فرصتی برای آرام شدن می دهد و همچنین به مخاطب فرصت تفکر و تأمل می دهد.
نکته : مکث همچنین به شما کمک می کند تا از کلمات پرکننده مانند “اوم” که می تواند شما را نامطمئن به نظر برساند، اجتناب کنید.
5. تمرین مکرر برای افزایش اعتماد به نفس صحبت در جمع
اگر با محتوای ارائه خود آشنایی کامل داشته باشید باعث تقویت اعتماد به نفس صحبت در جمع می شود، مخاطبان شما را با اعتماد به نفس درک خواهند کرد.
نکات تمرینی برای اینکه چگونه خوب حرف بزنیم:
- ارائه را فقط از طریق مطالعه تمرین نکنید، همه چیز را تمرین کنید، از جمله انتقال پیام خود و استفاده از وسایل کمک بصری.
- بایستید و متن سخنرانی را با صدای بلند طوری صحبت کنید که انگار در حال ارائه به مخاطب هستید.
- مطمئن شوید که زبان بدن و حرکات بدن خود را تمرین می کنید چرا که برای اعتماد به نفس صحبت در جمع مفید است.
- در مقابل دیگران تمرین کنید و بازخورد آنها را دریافت کنید.
- از خود در حال ارائه فیلم بگیرید و آن را تماشا کنید.
- آزادانه بداهه نوازی کنید تا در روز سخنرانی طبیعی تر به نظر برسید.
- سخنرانی خود را کلمه به کلمه یاد نگیرید زیرا بی علاقه به نظر می رسید و اگر تمرکز خود را از دست بدهید ممکن است همه چیز را فراموش کنید.
6. زبان بدن فرد با اعتماد به نفس
اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که سخنرانان حرفه ای آرام و با اعتماد به نفس به نظر می رسند، آهسته صحبت می کنند و حرکات بدنی مثبت انجام می دهند. برای اینکه از لحاظ زبان بدن مطمئن به نظر برسید و اعتماد به نفس صحبت در جمع را داشته باشید:
- ارتباط چشمی را با مخاطب حفظ کنید.
- از حرکات برای تاکید بر نقاط مهم استفاده کنید.
- در اطراف صحنه حرکت کنید.
- حالات صورت را با آنچه می گویید مطابقت دهید.
- عادات عصبی را کاهش دهید.
- آرام و پیوسته نفس بکشید.
- از صدای خود به درستی استفاده کنید.
7. صحبت آهسته
هنگامی که عصبی هستید، ممکن است ارائه خود را با عجله انجام دهید و خیلی سریع آن را تمام کنید. این امر باعث میشود که برای مخاطب آشکار شود که شما عصبی هستید، احتمالاً شنیدن و تماشای آن برای او ناامیدکننده است و فکر می کنند که برای ارتباط با آنها وقت نمیگذارید.
برای افزایش اعتماد به نفس صحبت در جمع سعی کنید آرام و شمرده صحبت کنید، حتی تن صدای خود را در مواقع حساس کم و زیاد کنید که باعث جذب بیشتر مخاطب شود و حوصله سر بر نباشد.
8. ارتباط با مخاطبان از همان ابتدا
پنج دقیقه اول برای جذب مخاطب و واداشتن آنها به گوش دادن به شما حیاتی است. داستانی را در مورد اشتباهی که مرتکب شدهاید یا شاید تعریف زندگی در گذشته که برای شما خوب پیش نمیرفت، در نظر بگیرید. اما توجه داشته باشید که با هدف ارائه شما مرتبط باشد.
افراد با این نوع از موضوع ارتباط برقرار می کنند زیرا همه ما اشتباهات و شکست هایی را تجربه کرده ایم. هرچه مخاطبان بیشتر با شما ارتباط برقرار کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که درگیر باقی بمانند و اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد.
9. چهره های دوستانه
برای ایجاد اعتماد به نفس صحبت در جمع، یکی از مخاطبان را پیدا کنید که در هر بخش از اتاق درگیر هستند، سر تکان می دهند یا لبخند می زنند. وقتی احساس ناراحتی کردید، می توانید چشمان خود را به چهره دوستانه در آن بخش ببرید.
10. بهانه های خود را شناسایی و به چالش بکشید
وقتی از صحبت کردن در جلسه اجتناب می کنید یا وقتی ارائه یک سخنرانی را رد می کنید، افکاری را که دارید یادداشت کنید. این افکار مشخص می کند که شما به طور خاص از چه چیزی می ترسید، مانند اینکه نگران باشید که مخاطب شما را ناتوان قضاوت کند.
این گفتگوی درونی منفی اعتماد به نفس شما را کاهش می دهد و باعث می شود فکر کنید نمی توانید در جمع صحبت کنید. این افکار را با مشاهده شواهد ارتباط موفق خود به چالش بکشید و متوجه شوید که افکار تا چه حد می توانند غیر واقعی باشند. در مورد گفتگوی ذهنی درونی بیشتر بدانید.
11. روی پیام خود تمرکز کنید
برای داشتن اعتماد به نفس صحبت در جمع، هنگامی که در حال ارائه هستید، بر آنچه می گویید تمرکز کنید و چرا این پیام باید به مخاطبان ارائه شود. این کار شما را با سخنرانی خود در ارتباط نگه می دارد و از پرت شدن حواس شما به عنوان مثال، به خواب رفتن یکی از مخاطبان یا ارزیابی شما از نحوه ارائه سخنرانی جلوگیری می کند. درعوض با شنوندگانی که ارائه شما را ارزشمند میدانند ارتباط برقرار میکنید.
12. یک شخصیت در صحنه ایجاد کنید
تقلید از سخنرانان عمومی مورد علاقه می تواند وسوسه انگیز باشد، اما بهتر است ویژگی های خود را به عنوان یک سخنران مشخص کنید و سپس آنها را تقویت کنید. برای ایجاد یک شخصیت با اعتماد به نفس از خود بپرسید:
بهترین ویژگی های من به عنوان یک سخنران چیست؟ به عنوان مثال. آیا من همدل هستم؟ یا طنز می گویم؟
ویژگی های من به عنوان یک سخنران چیست؟ به عنوان مثال. آیا من زیاد ژست می گیرم؟ آیا من پرانرژی هستم؟ آیا به فیلمنامه و برنامه پایبند هستم یا بداهه می نویسم؟
13. استفاده از شوخ طبعی برای تقویت اعتماد به نفس صحبت در جمع
سخنرانان با تجربه تر و با اعتماد به نفس تر از طنز در ارائه های خود استفاده می کنند. اگر تماشاگران را بخندانید به طرز باورنکردنی درگیر میشوند و حال و هوای شما را سبکتر میکند که باعث میشود احساس راحتی بیشتری کنید. اما در استفاده از طنز باید احتیاط کرد زیرا یک شوخی ممکن است به اشتباه تعبیر شود و حتی مخاطب را آزار دهد.
فقط در صورتی از جوک استفاده کنید که به این تکنیک اطمینان دارید و برای موقعیت مناسب است و باعث اعتماد به نفس صحبت در جمع می شود. مسخره کردن خود معمولاً روشی مطمئن برای استفاده از طنز است و اعتماد را پرورش می دهد زیرا برای مخاطب ارتباط بیشتری دارد.
14. برای اشتباهات آماده باشید
اشتباهات همیشه اتفاق میافتند، اما واکنشهای ناشیانه میتواند باعث ایجاد احساس ناراحتی در مخاطب شود. برای افزایش اعتماد به نفس صحبت در جمع بهتر است به خودتان بخندید، پس در نظر داشته باشید که اگر اشتباهی مرتکب شدید، جمله های کوتاه تک خطی را آماده کنید. داشتن این پشتیبان می تواند به شما احساس امنیت بیشتری بدهد.
15. بعد از ارائه نکات مثبت را یادداشت کنید
پس از اتمام یک ارائه، برای برخی افراد معمول است که فقط بر روی نکات منفی ارائه تمرکز می کنند. با انجام این کار، نکات مثبت را نادیده می گیرید، حتی اگر در مقایسه با هم نکات مثبت بیشتر از نکات منفی باشد.
یکی از نکات اعتماد به نفس صحبت در جمع این است که نکات مثبت را بپذیرید و آنها را یادداشت کنید تا بتوانید در آینده به خود یادآوری کنید و پیش بینی های منفی خود را به چالش بکشید.
16. به خودتان باور داشته باشید
خودباوری در جمع، یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی است که برای موفقیت در زندگی و کار بسیار مهم است. این مهارت به ما کمک میکند تا به خودمان اعتماد کنیم و صحبت خوبی در جمع داشته باشیم، از خود راضی باشیم و در مواجهه با چالشها و مشکلات، به خودمان اعتماد داشته باشیم. برای بهبود خودباوری در جمع، میتوانید به چند نکته توجه کنید.
دومین نکته تمرین است. برای افزایش خودباوری در جمع و صحبت کردن با افراد زیاد، باید تمرین کنید و از فرصتهایی که برای صحبت کردن در جمع وجود دارد، استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید در گروههای مطالعه شرکت کنید و با دوستان خود در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید.
سومین نکته، پایبندی به اصول و ارزشهای شخصی است. شما باید به ارزشها و اصول شخصی خود پایبند باشید و از آنها در صحبتتان کمک بگیرید. در هر شرایطی به آنها عمل کنید. این باعث میشود که به خودتان اعتماد کنید و در برابر واکنش افرادی که در جمع هستند، قوی باشید. همچنین تمرکز بر روی راهحلها هنگام صحبت کردن نیز میتواند به بهبود افزایش اعتماد به نفس شما در جمع کمک کند.
در مورد راه های تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان بخوانید
صرف نظر از حرفه و وظایف شغلی شما، مهم است که بدانید چگونه به شیوه ای مطمئن و موثر صحبت کنید. توانایی شما برای داشتن اعتماد به نفس هنگام صحبت می تواند به شما کمک کند در آینده شغلی خود برتر باشید.
نتیجه گیری برای اعتماد به نفس صحبت کردن
چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟ مهم است که بپذیرید که احتمالاً هنگام ارائه عصبی خواهید بود، اما اکثر مردم این احساس را تجربه می کنند و ارائه ها را خراب نمی کند. به آنچه می گویید اعتماد داشته باشید و احساسات خود را کنترل کنید. اگر به خود فشار نیاورید و از موقعیت های ناراحت کننده اجتناب کنید، اعتماد به نفس خود را افزایش نمی دهید. با ترس هایتان رو به رو شوید و برای تقویت اعتماد به نفس صحبت در جمع بکوشید. از روش های گفته شده به خوبی استفاده کنید و هر یک را در جمع های دوستانه تمرین کنید. لازم نیست همه موارد را رعایت کنید، به صورت مرحله به مرحله قوانینی که باید هنگام صحبت رعایت کنید را افزایش دهید.