تشخیص رابطه سمی چگونه است؟ چطور یک رابطه سمی را تمام کنیم؟ سؤال پر تکراری که دخترها و پسرهای جوان در سر دارند! رابطه سمی چیست و چطور باید آن را تشخیص دهیم؟ از مهم ترین اقداماتی که باید برای روابط سمی انجام داد، خارج شدن از چنین رابطه هایی است.
تشخیص چنین رابطه هایی کار چندان دشواری نیست و با نکاتی که در این مطلب مطالعه می کنید، به سادگی می توانید روابط سمی خود را پایان دهید. پس نشانه های رابطه سمی را بشناسید و در سریع ترین زمان ممکن اقدام به قطع رابطه کنید.
این نکته قابل ذکر است که نباید به تنهایی دست به جدایی بزنید، مشاوره با روانشناسان این حوزه می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد؛ زیرا این موضوع از جوانب مختلفی بررسی می شود و کمترین آسیب به دو طرف رابطه وارد خواهد شد. برای شروع به نحوه تشخیص رابطه سمی، کافی است با محمد حسین رفاهی همراه باشید.
تشخیص رابطه سمی (چه زمانی باید یک رابطه را تمام کرد؟)
تصمیم برای پایان دادن به یک رابطه عاطفی یکی از تصمیمات سختی است که ممکن است در زندگی افراد پیش آید. در واقع، هیچ کس نمیتواند به شما بگوید که زمان مناسب برای پایان دادن به یک رابطه چه زمانی است، چرا که هر رابطه متفاوت است و این تصمیم بستگی به شرایط فردی و رابطه شما دارد. برخی نشانه ها میتوانند به شما بگویند که یک رابطه ناموفق شکل گرفته است و نیاز به پایان دادن دارد. در ادامه به برخی از این علائم اشاره شده است:
عدم احترام به حقوق و نیازهای شخصی
اگر شما در رابطهای هستید که همراه با تحقیر، تهدید یا تهمت همراه است و یا حتی خشونت در آن مشاهده می شود، این نشان دهنده این است که رابطه شما ناموفق بوده و نیاز است که از این رابط سمی خارج شوید. احترام به حقوق و نیازهای شخصی دیگران در هر رابطه عاطفی بسیار مهم است و بدون آن، رابطه نمیتواند موفق باشد. برای خارج شدن از رابطه می توانید مقاله کی و چطور یک نامزدی بد را پایان دهیم؟ را مطالعه کنید.
عدم ارتباط موثر
یکی از راه های تشخیص رابطه سمی این است که آیا محبت شما روی طرف مقابل تأثیر گذار است یا نه؟ ارتباط شما چطور است؟ اگر ارتباط موثری بین شما و شریک زندگی شما وجود ندارد، باید به فکر جدایی و خروج از رابطه باشید؛ چرا که هر چه بیشتر در رابطه بمانید آسیب های بیشتری به طرفین وارد می شود و برای جلوگیری از این موضوع باید دست به اقدام بزنید. در یک رابطه عاطفی، ارتباط موثر و صحبت کردن در مورد نیازها و مشکلات بسیار مهم است و بدون این موارد رابطه نمیتواند موفق باشد.
دوره عزت نفس بهترین برای شناخت خود و چگونگی رفتار در مقابل دیگران
عدم توافق در مورد مسائل مهم
در مورد موضوعات مهم چطور واکنش نشان می دهید؟ اهدافتان از رابطه چیست؟ اگر در مورد مسائل مهمی مانند ارزشها، نیازها، و اهداف، توافق ندارید، نیاز به مشاوره با یک متخصص روانشناس دارید؛ زیرا در رابطه های سمی توافق نداشتن، یکی از موارد مهم است که افراد را به جدایی می کشاند.
خواندن راه های کنترل خشم
عدم پیشرفت در رابطه
پیشرفت شما در رابطه چطور بوده است؟ اگر احساس می کنید که پیشرفتی در رابطه رخ نداده است و به هیچ وجه به سمت بهبود نخواهد رفت کمی فکر کنید و در این مورد تحقیق کنید. برخی روابط سمی وجود دارند که هیچ موضوع مهمی در آن اتفاق نمی افتد و پیشرفتی حاصل نمی شود، اما رابطه همچنان ادامه دار بوده و این موضوعی است که به شدت مهم است.
مطالعه بیشتر: تفاوت غرور و عزت نفس
عدم تلاش برای رفع مشکلات
یکی دیگر از روش های نحوه تشخیص رابطه سمی، تلاش نکردن برای رفع مشکلات و بهبود رابطه است. اگر در رابطه ای که هستید، در زمان مواجهه با مشکلات هیچ تلاشی برای رفع آن مشکل نمی کنید، باید گفت که رابطه شما استحکام نخواهد داشت. مشکلات از جمله مواردی هستند که باید در روابط به خوبی با آنها روبرو شد و نسبت به رفع آنها اقدام کرد. در یک رابطه عاطفی، تلاش برای رفع مشکلات و حل آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بدون آن، رابطه نمیتواند موفق باشد.
مطالعه بیشتر: ازدواج سفید چیست
علائم رابطه سمی چیست؟
رابطه سمی یک رابطهای است که به طور عمده با اختلالات شدید روانی، جسمی و اجتماعی همراه است. در این نوع روابط، یکی از طرفین سعی میکند به طور مداوم بر روی دیگری تسلط پیدا کند و برای کنترل رفتارشان، از تهدیدها، تحقیر و حتی خشونت استفاده میکند. در نتیجه، طرف دیگر از خود فرار میکند و روابط به سمت اتمام پیش میروند. برخی از نشانه های رابطه سمی عبارتند از:
- احساس تنهایی و افسردگی
- افزایش ناراحتی و استرس
- صحبت در مورد خودکشی
- عدم احترام به مرزها و محدودیتهای شما
- تهدید به ترک کردن رابطه
- تلاش برای کنترل روابط شما با دیگران
تفاوت رفتار سمی در برابر رفتار سالم
رفتارهای سمی و رفتارهای سالم دو مفهوم متفاوت هستند که در روابط بین افراد مطرح میشوند. برای تشخیص روابط سمی می توان از این 2 رفتار استفاده کرد. رفتار سمی به معنای رفتاری است که با اختلالات شدید روانی و… همراه است و از روش های نامتعارف برای کنترل فرد در رابطه استفاده می شود.
اما رفتارهای سالم به چه معنا هستند؟ رفتار سالم به معنای احترام به حریم شخصی دیگران، درک نیازها و محدودیتهای آنها و تلاش برای ایجاد روابط سالم و موثر است. در روابط سالم، هر دو طرف به طور مساوی ارزش گذاری میشود و احترام به حقوق و نیازهای دیگران حفظ میشود.
در این نوع روابط، افراد به دنبال ایجاد ارتباطات موثر و مفید برای هر دو طرف هستند و تلاش میکنند تا از روابط سالم و مثبت بهرهمند شوند. پس رفتار های سالم را بشناسید را به راحتی بتوانید روابط سمی را تشخیص دهید. برای مثال، در رابطه سالم، هر دو طرف به دنبال ارتباط با هم هستند و به نیازها و حساسیتهای همدیگر احترام میگذارند. افراد در روابط سالم، به دنبال ایجاد فضایی امن و مطمئن برای یکدیگر هستند و از روشهای سالم برای حل مشکلات استفاده میکنند.
در مقابل، در روابط سمی، یکی از طرفین به دنبال کنترل و تسلط بر دیگری است و از روشهای ناصحیح برای حل مشکلات استفاده میکند که به طرف دیگر آسیب میرساند. به عنوان مثال، در رابطه سمی، یکی از طرفین ممکن است تهدید آمیز باشد و از روشهای ناصحیح برای حل مشکلات استفاده کند که در نتیجه باعث شکست رابطه میشود؛ پس شناخت رفتارهای سالم و سمی می تواند به شما در تشخیص رابطه سمی کمک کند.
انواع رفتارهای سمی
برای تشخیص رابطه سمی باید انواع آن را به خوبی بشناسید. رفتارهای سمی میتوانند در انواع مختلفی شامل رفتارهای فیزیکی، رفتارهای عاطفی و رفتارهای جنسی بروز کنند هنگامی که یکی از طرفین سعی میکند به طور مداوم بر روی دیگری تسلط پیدا کند و از تحقیر و تهمت و حتی خشونت استفاده میکند، این رفتار به عنوان رفتار سمی شناخته میشود. در ادامه، نمونههایی از رفتارهای سمی را بررسی میکنیم:
رفتارهای فیزیکی: شامل ضرب و شتم، کنترل فیزیکی، و محدود کردن رفت و آمدها میشود.
رفتارهای عاطفی: شامل تحقیر، تهدید، توهین، زیرکی، دوری، تحریک و خشم میشود.
رفتارهای جنسی: شامل اجبار به روابط جنسی، تحریک جنسی ناخواسته است.
نجات یافتن از روابط سمی
اگر به هر دلیلی در یک رابطه سمی به سر میبرید، اولین مرحله برای نجات یافتن از آن، تشخیص رابطه سمی است است. بعد از تشخیص، باید تلاش کنید تا با مشاوره روانشناسی یا متخصصین دیگر، برای خروج از رابطه و بازیابی بهترین حالت خود، همکاری کنید. در اینجا چند نکته مهم برای نجات یافتن از روابط سمی آورده شده است:
قدرت و کنترل خود را برگردانید
در روابط سمی، طرف مقابل تلاش میکند تا بر روی شما تسلط پیدا کند و کنترل رفتارهای شما را به دست گیرد. بنابراین، یکی از اولین قدمها برای نجات یافتن از رابطه سمی، بازگرداندن قدرت و کنترل خود است. باید به خودتان اعتماد کرده و محدودیتهای شما را حفظ کنید.
به دنبال حمایت محیطی باشید
زمانی که تشخیص رابطه سمی با موفقیت صورت گرفت و از آن خارج شدید باید به دنبال حمایت عاطفی باشید. در این نوع روابط، تمایل به انزوا و تنهایی وجود دارد. بنابراین، به دنبال حمایت محیطی باشید و با افرادی که به آنها اعتماد دارید و شما را در روابط سالم حمایت میکنند، صحبت کنید.
مطالعه بیشتر: چگونه با افسردگی بعد از طلاق کنار بیاییم؟
تلاش برای خودتان زمان بگیرید
نجات یافتن از روابط سمی زمان بر است و فرایندی پیچیده است. بنابراین، به خودتان زمان بدهید تا با احساسات خودتان آشنا شوید و به دلیل تعرضهایی که در گذشته تجربه کردهاید، روابط سالمی را با دوستان و خانواده ایجاد کنید.
به دنبال مشاور حرفه ای باشید
روابط سمی پیچیده هستند و به دلیل تغییرات شخصیتی و روانی، به دنبال یک مشاور حرفهای باشید. بهتر است با روانشناس یا متخصص در این رابطه صحبت کنید.
نتیجه گیری
در این مطلب به بررسی تشخیص رابطه سمی و علائم رابطه سمی، تفاوت رفتار سمی در برابر رفتار سالم، انواع رفتارهای سمی، نجات یافتن از روابط سمی و نکات مهمی که برای نجات یافتن از روابط سمی باید رعایت کرد، پرداختیم که همه آنها منجر به پایان دادن در رابطه می شود. برای نحوه تشخیص رابطه سمی و نجات یافتن از آن، باید به خودتان اعتماد کرده و با مشاوران حرفهای همکاری کنید.
امیدواریم که این مقاله به شما در تشخیص رابطههای سمی کمک کرده باشد و به شما کمک کرده باشد تا روابط سالمتری را تجربه کنید. برای داشتن رابطهای سالم و موثر، باید به حریم شخصی و نیازهای دیگران احترام گذاشته و تلاش کرد تا روابط برای هر دو طرف مفید و موثر باشند.
2 پاسخ
مشکل رابطه سمی اینه که هرچقد تو بیشتر اونو میخوای اون بیشتر ازت دور میشه و پس میزنتت و همین باعث میشه برات دست نیافتنی باشه و بیشتر تلاش کنی
میشه دور باطل 😭😭😭😭😭
تایید میکنم