افزایش اعتماد به نفس می تواند کار سختی باشد. ما در این مقاله چند نکته مفید را برای کمک به شما جمع آوری کرده ایم. اگر حتی پس از امتحان کردن، این ایده های خودیاری هنوز هم برای شما سخت بود، نگران نباشید! چرا که تقویت اعتماد به نفس، پروژه طولانی مدتی است. در این مقاله متوجه خواهید شد چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم؟ و راه های تقویت اعتماد به نفس چیست؟
این مطلب می تواند به شما کمک کند اگر؛
- می خواهید در مورد آموزش افزایش اعتماد به نفس بیشتر بدانید.
- با خود می گویید؛ ای کاش فرد با اعتماد به نفس تری بودم.
- می خواهید چند قدم عملی برای ایجاد اعتماد به نفس خود داشته باشید. و دیگر از خودتان نپرسید چطور می توانم اعتماد به نفسم بالا ببرم؟
ابتدا چگونه می توانیم بفهیم که کمبود اعتماد به نفس داریم؟ پیشنهاد ما به شما برای سنجش میزان اعتماد به نفس خود مطالعه تست اعتماد به نفس است.
فرد با اعتماد به نفس کیست؟
افراد با حس درونی اعتماد به نفس متولد نمی شوند. گاهی اوقات ایجاد و افزایش اعتماد به نفس ممکن است سخت باشد، به این دلیل که تجربیات شخصی باعث شده است اعتماد به نفس خود را از دست بدهید یا به این دلیل که از عزت نفس پایین رنج می برید.
افراد با اعتماد به نفس چه ویژگی هایی دارند؟
- کاری را انجام می دهد که اعتقاد دارد درست است، حتی اگر مورد پسند نباشد
- حاضر است ریسک کند
- اشتباهات خود را می پذیرد و از آنها درس می گیرد
- می تواند یک تعریف و تمجید را بپذیرد
- خوشبین است
قبل از اینکه به راه های افزایش اعتماد به نفس بپردازیم ابتدا به تعریف و دلایل اعتماد به نفس پایین می پردازیم؛
اعتماد به نفس پایین چیست؟
اعتماد به نفس پایین، زمانی است که فرد در مورد اینکه چه کسی است و چه کاری می تواند انجام دهد اعتماد ندارد. آنها اغلب احساس بی کفایتی یا بی مهری می کنند. افرادی که با عزت نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند به طور مداوم از اشتباه کردن یا ناامید کردن دیگران می ترسند.
برخی از دلایل متعدد اعتماد به نفس پایین شامل موارد زیر می باشد:
- دوران کودکی ناخشنود که در آن والدین (یا سایر افراد مهم مانند معلمان) بسیار مهم بودند.
- عملکرد ضعیف تحصیلی در مدرسه منجر به عدم اعتماد به نفس می شود.
- رویداد استرسزای مداوم زندگی مانند فروپاشی روابط یا مشکلات مالی.
اعتماد به نفس پایین چه چیزی می تواند ایجاد کند؟
اعتماد به نفس پایین می تواند کیفیت زندگی افراد را به طرق مختلف کاهش دهد و باعث مواردی از جمله: احساسات منفی، انتقاد مداوم از خود، احساس مداوم غم، افسردگی، اضطراب، خشم، شرم یا گناه شود. از طرف دیگر، فردی که اعتماد به نفس پایینی دارد ممکن است احساس عصبانیت کند و دیگران را مورد آزار و اذیت قرار دهد. بنا بر این دلایل باید برای افزایش اعتماد به نفس خود تلاش کرد.
راه های افزایش اعتماد به نفس (راهکارهای بالا بردن اعتماد به نفس)
چند کار وجود دارد که می توانید برای تقویت و افزایش اعتماد به نفس در رابطه عاشقانه خود انجام دهید. برخی از آنها فقط تغییرات کوچکی در چارچوب ذهنی شما هستند. باقی را باید در مدتی طولانی تر روی آنها کار کنید تا به عادت های آشنا برای افزایش اعتماد به نفس تبدیل شوند. افزایش اعتماد به نفس در زنان، مناسب خانم هایی است که اعتماد به نفس پایینی دارند و باید از روش های مختلفی برای بیشتر شدن اعتماد به نفس استفاده کنند.
در مورد اعتماد به نفس صحبت در جمع بیشتر بخوانید
1. دستاورد های خود را بنویسید
اگر باور داشته باشید چیزی به دست نیاورده اید، از دست دادن اعتماد به نفس آسان و همچنین افزایش اعتماد به نفس سخت است. فهرستی از همه چیزهایی که در زندگی خود به آنها افتخار می کنید، اعم از گرفتن نمره خوب در امتحان یا یادگیری شنا، تهیه کنید. لیست را نزدیک نگه دارید و هر زمان که کاری را انجام می دهید که به آن افتخار می کنید به آن اضافه کنید. وقتی اعتماد به نفس پایینی دارید، فهرست را بیرون بیاورید و از آن برای یادآوری تمام کارهای شگفت انگیزی که انجام داده اید استفاده کنید.
2. به چیزهایی فکر کنید که در آنها مهارت دارید
هر کس دارای قدرت و استعداد است. مال شما چیه؟ تشخیص آنچه در آن مهارت دارید، و تلاش برای ایجاد آن چیزها، به شما کمک می کند تا به توانایی های خود اعتماد کنید.
3.چند هدف تعیین کنید
اهدافی را تعیین کنید و مراحلی را که برای رسیدن به آنها باید بردارید مشخص کنید. آنها نباید اهداف بزرگی باشند. آنها حتی می توانند چیزهایی مانند پختن کیک یا برنامه ریزی برای یک شب بیرون رفتن با دوستان باشند. فقط برخی از دستاوردهای کوچک را هدف قرار دهید که می توانید آنها را از لیست علامت بزنید تا به شما در افزایش اعتماد به نفس در انجام کارها کمک کند.
4. با خودتان صحبت کنید
اگر با خود صحبت میکنید بسیار مواظب صحبت های خود باشید، زیرا حرف هایی که به خود میزنید میتواند بر روی اعتماد به نفس شما تاثیر بگذارد، سعی کنید حرف ها و الفاظ مثبت استفاده کنید.
با خودت مثل بهترین دوستت رفتار کن و خودت رو تشویق کن
5. سرگرمی داشته باشید
سعی کنید چیزی را پیدا کنید که واقعاً به آن علاقه دارید. این می تواند عکاسی، ورزش، بافتنی یا هر چیز دیگری باشد! وقتی اشتیاق خود را به کار گرفتید، خود را متعهد کنید که آن را انجام دهید. اگر به یک فعالیت خاص علاقه مند باشید، به احتمال زیاد انگیزه بیشتری خواهید داشت و مهارت های فردی خود را سریع تر می سازید.
بعضی وقتا بعد از ازدواج اعتماد به نفس ما دچار مشکل می شود و ما دچار کاهش اعتماد به نفس بعد از ازدواج می شویم. راهکار های آن چیست؟ پیشنهاد می شود مقاله کاهش اعتماد به نفس بعد از ازدواج را بخوانید.
راه های افزایش اعتماد به نفس در جوانان
8 استراتژی ضروری برای تربیت یک جوان با اعتماد به نفس را در ادامه شرح می دهیم:
- ارتقای خودسازی
- تلاش را به جای نتیجه تحسین کنید.
- قاطعیت را آموزش دهید.
- فرصت تشویق آنان را داشته باشید.
- اعتماد را مدل
- ارزش خود را بسازید.
- آزادی و راهنمایی را به آنها ارائه دهید.
- خود گفتاری مثبت را به جوانان خود یاد دهید.
چگونه بر کمبود اعتماد به نفس غلبه می کنید؟ برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران چه کنیم؟

- تشخیص دهید که در چه چیزی مهارت دارید. همه ما در چیزی خوب هستیم، خواه آشپزی، آواز خواندن، انجام پازل یا دوست بودن.
- روابط مثبت ایجاد کنید.
- با خودتان مهربان باشید.
- یاد بگیرید که قاطع باشید.
- شروع کنید به “نه” گفتن.
- خودتان را به چالش بکشید.
- به خودتان بخندید.
برای افزایش اعتماد به نفس چه کنیم؟
- برای افزایش اعتماد به نفس، به دنبال موارد مثبت باشید.
- تصمیماتی بگیرید که به شما احساس خوبی نسبت به خودتان بدهد.
- قبول کنید که کی هستید.
- کارهای محبت آمیز برای دیگران انجام دهید.
- به قول هایی که می دهید عمل کنید.
- مداوم ورزش کنید.
- روی رفاه خود سرمایه گذاری کنید.
اغلب مشکلات کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان پیدا می شود. بالا بردن اعتماد به نفس در نوجوانان امر مهمی است. ما در مقاله ای به راه کار های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان نوشتیم.
یکی از روش های افزایش اعتماد به نفس مطالعه کتاب های مختلف در این زمینه است. کتابهای زیادی در جهان تحت عنوان کتاب اعتماد به نفس نگاشته شده است تا بتوانند به مردم کمک کنند. می توانید با مطالعه انواع کتاب اعتماد به نفس در مسیر تقویت اعتماد به نفس خود گام بردارید.
راه های بهبود اعتماد به نفس در مورد قیافه و ظاهر
بیایید به روشهای عملی بپردازیم که میتوانید با توجه به این یافتهها، عزت نفس ظاهری خود را بازنگری کنید:
1. ایدهآلهای مرسوم و رسانهای زیبایی را دور بریزید
شما نمیتوانید تعریف جامعه از زیبایی را تغییر دهید، اما میتوانید تعریف خود را تغییر دهید. به معیار های زیبایی که در تبلیغات می بینید توجه نکنید، بلکه به معیارهای زیبایی که در زندگی واقعی و افراد مورد تحسین خود می بینید تمرکز کنید.
2. خودتان را به روش هایی غیر از ظاهرتان تعریف کنید
عزت نفس خود را منوط به ویژگی های درونی خود کنید، نه ویژگی های بیرونی. روی آنچه در مورد توانایی ها، شخصیت، روابط و دیدگاه خود نسبت به جهان دوست دارید تمرکز کنید. این موارد همیشه در طول زمان بهبود می یابند و اغلب تغییرپذیرتر از ویژگی های صورت یا بدن هستند.

3. وقتی احساس میکنید که «بد به نظر میرسید» عصبانی نشوید
اضطراب و استرس میتوانند تأثیر واقعا بدی بر چهره شما بگذارند، و شما احتمالاً علائم بیرونی را از خود بروز میدهید که واقعاً ظاهر دلپذیرتان را کاهش میدهند.
4. لبخند بزنید
هر چقدر هم که به نظر خندهدار به نظر برسد، مردم افرادی را دوست دارند که لبخند میزنند. به علاوه، طبق فرضیه بازخورد صورت، لبخند زدن ممکن است در واقع خلق و خوی شما را بهبود بخشد.
5. لباسی بپوشید که واقعا راحت باشد
لباسهایی را که احساس میکنید برای شیک پوشی نیاز دارید، کمتر استفاده کنید. ممکن است متوجه شوید که اگر «آن ها را رها کنید»، کمتر به دنبال کردن مد علاقه مند خواهید شد و بیشتر به راحتی خوتان اهمیت خواهید داد.
6. از آینه فاصله بگیرید
از نگاه کردن مخفیانه به خود در آینه عقب ماشین یا ویترین فروشگاه در حین عبور خودداری کنید. در عوض، روی احساسی که در درون خود دارید تمرکز کنید.
7. بر حفظ سلامت تمرکز کنید
نگران نحوه عملکرد بدن خود باشید، به اندازه کافی ورزش کنید و غذا خوردن معقول را انجام دهید تا خوش اندام شوید، اما نه در حدی که خود را مجبور به داشتن بدن یک مدل کنید.

8. از دیگران نظرخواهی کنید
ممکن است فکر کنید بینی شما بزرگ است و کک و مک های شما یک فاجعه است، اما کسانی که به شما اهمیت می دهند ممکن است ویژگی هایی را که بیشتر شما را آزار می دهد دوست داشتنی بدانند. اگر امروز احساس می کنید که «خنده دار» یا «چاق» به نظر می رسید، از نزدیک ترین و عزیزترین خود بپرسید. آنها ممکن است در کمال تعجب شما از شما حمایت کنند. و بر خلاف نظر شما حرف بزنند.
9. از مقایسه خود با همسالان دست بکشید
پیری خود را به ارامی طی کنید. مقایسهی نامطلوب خود با افرادی که سالها، اگر نه دهها سال، جوانتر هستند، ناگزیر از عزت نفس شما میکاهد. حتی مقایسه کردن خود با چهره های هالیوودی که هم سن شما هستند می تواند منجر به ناامیدی شود.
نکات پایانی برای بهبود روند افزایش اعتماد به نفس
اگر در روند افزایش اعتماد به نفس خود احساس بهتری ندارید؛ گاهی اوقات رفع سریع در دراز مدت کمکی نمی کند. اگر احساس بدی دارید و به نظر نمی رسد اوضاع در حال بهبود باشد، ارزش دارد با کسی صحبت کنید که می داند چگونه کمک کند. افراد حرفه ای مانند مشاوران و روانشناسان می توانند به شما در ایجاد استراتژی هایی کمک کنند تا اعتماد بنفس خود را افزایش دهید.
آنها همچنین ممکن است بتوانند به شما در درک مشکلات اساسی که ممکن است باعث ایجاد احساس بد در شما شود کمک کنند. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و توانسته باشید با راهکارهای افزایش اعتماد به نفس، بهترین نتیجه را بگیرید. اگر سوالی داشتید میتوانید در زیر این مقاله کامنت کنید. همراه ما باشید تا در مقاله بعدی به سراغ عزت نفس چیست برویم.